Bursele Regele Carol I de până la 3.500 de euro pe an, pentru elevii olimpici care studiază în universități românești

Trimite și altora

Absolvenţii de liceu premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale admişi la facultate vor primi, din anul universitar 2017-2018, bursele Regele Carol I cu o valoare cuprinsă între 1.500 de euro/an şi 3.500 de euro/an, în funcţiile de tipul olimpiadei şcolare şi de premiile obţinute. Astfel, pot fi acordate burse în valoare de 2.500-3.500 euro/an/absolvent pentru elevii premiaţi (locurile 1, 2 şi 3) la olimpiade internaționale și burse în valoare de 1.500-2.500 euro/an/absolvent pentru elevii premiaţi (locurile 1, 2 şi 3) la olimpiade naționale.

Acordarea granturilor este posibilă în baza Hotărârii de Guvern nr. 403/2017 pentru aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare şi inovare “Grantul pentru tineri cercetători Regele Carol I”. Programul se adresează tinerilor absolvenți care, pe parcursul celor patru ani de liceu, au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale. De asemenea, programul propune și acordarea unor sume suplimentare de maximum 500 euro/an/bursier pentru participarea la evenimente științifice internaționale și/sau pentru protecția drepturilor de proprietate intelectuală și de maximum 3.500€/an/echipă formată din cel puțin 5 bursieri de la una sau mai multe universități, pentru materiale, subansamble și subcontractări, pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei proprii cu care se prezintă la concursuri internaționale de prestigiu.

Tinerii beneficiari ai granturilor au obligația de a urma cursurile unei universităţi din România, de a urma, după terminarea studiilor de licență, studii doctorale în România, inclusiv în cotutelă, respectiv de a lucra cel puțin patru ani în activități de dezvoltare tehnologică într-o unitate CDI cu capital majoritar de stat (institut sau universitate) sau privat din România.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY