Trump, la Varșovia: Occidentul nu va fi niciodată înfrânt. Sprijin ferm articolul 5 al NATO

Trimite și altora

SUA își reafirmă angajamentul față de articolul 5 al Tratatului NATO, ce prevede apărarea militară colectivă membrilor alianței. ”Statele Unite sprijină ferm articolul 5 al Tratatului NATO”, a precizat, joi, preşedintele american Donald Trump prezent la Varșovia. Liderul de la Casa Albă a subliniat că americanii şi-au luat un angajament pentru a menţine pacea şi securitatea în centrul şi estul Europei, transmite RFI România.

”Occidentul nu va fi niciodată înfrânt” a afirmat preşedintele american Donald Trump prezent, la Varșovia, la summitul economic „Iniţiativa celor Trei Mări”. Liderul de la Casa Albă a promis să continue lupta împotriva terorismului și a felicitat totodată Polonia, țara gazdă a evenimentului, pentru rezistenţa de care acest stat a dat dovadă în Al Doilea Război Mondial în faţa ameninţărilor istorice ale Germaniei naziste şi Uniunii Sovietice. De asemenea, liderul republican a subliniat că polonezii şi americanii colaborează în regiune pentru a combate agresivitatea Rusiei.

Cum era de așteptat, președintele SUA a reiterat angajamentul față de articolul 5 al Tratatului NATO, ce prevede apărarea militară colectivă membrilor alianței: ” Statele Unite au dovedit, nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, că sprijină ferm articolul 5 al Tratatului NATO”, a subliniat Donald Trump.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 2 =