O companie clujeană de optică printează rame 3D pentru pacienți

Trimite și altora

Compania Gama Optic a anunțat azi o premieră pentru Cluj-Napoca: lansarea unui sistem de vedere 3D din lume care ajustează optim vederea oricărui purtător de ochelari.

Sistemul se numește Yuniku, a fost creat în Japonia și folosește o tehnologie revoluționară 3D care evaluează nevoile vizuale ale purtătorului, astfel încât ia în considerare și trăsăturile faciale. Programe software avansate calculează poziția ideală a lentilelor, în funcție de parametrii oculari, apoi realizează ramele în concordanță cu acești parametri unici. Printarea 3D a ramelor permite adaptarea suplimentară, în raport cu nevoile vizuale, estetice și de confort ale clientului. 

Conceptul Yuniku include o selecție exclusivă de rame, design-uri, culori și finisaje. Acestea sunt completate de o suită de lentile premium: monofocale, progresive sau de interior.

“Yuniku este o premieră în domeniul sistemelor oftalmologice customizate. Prin această inovație, depășim barierele impuse de ochelarii clasici și folosim ceea ce ne oferă tehnologia de printare 3D. În premieră, purtătorii de ochelari se pot bucura de performanțe optice la superlativ, fără să facă rabat de la stil ori performanța vizuală pe care o oferă ochelarii de vedere”, afirmă Dalia Socaciu, administrator al companiei Gama Optic.

“Tehnologia Yuniku face referire la fizionomia facială unică a fiecărei persoane, dar și la design-ul unic al ramelor, un aspect esențial de luat în considerare. Sunt mândru că punem la dispoziția clienților noștri cei mai performanți ochelari – Yuniku, deoarece rezultatul este excepțional, iar experiența clienților este substanțial îmbunătățită”,  a adăugat Dan Oltean, director general al Gama Optic.

În magazin, trăsăturile faciale ale clientului sunt scanate și înregistrate. Apoi, pe baza datelor colectate, parametrii de vedere optimi sunt definiți și fixați. Astfel, pe lângă o soluție de lentile de vedere optimă, linia asigură și o complementaritate a ramelor, menite să se ajusteze oricărui profil facial unic.

Mai mult, design-ul ramei, culoarea și finisajele pot fi alese să se potrivească gusturilor fiecărui client. Ochelarii Yuniku sunt personalizați cu inițialele purtătorului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY