ClujToday.ro: Admitere robotizată la Facultatea de Istorie şi Filosofie a UBB

Trimite și altora

Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj este prima din ţară care foloseşte un robot special conceput pentru a-i asista pe candidaţii la admitere. Acest robot a fost conceput de specialiştii universităţii clujene în parteneriat cu o companie care produce software în Cluj, Imprezzio Global, anunță ClujToday.ro.

 

Specialiştii Facultăţii de Istorie şi Filosofie din Cluj au decis să automatizeze comunicarea cu candidaţii la admitere. Ei folosesc un robot special conceput, explică lectorul universitar Claudiu Marian.

”Robotul Hiphi îşi desfăşoară activitatea pe Facebook şi oferă informaţii despre specializările şi locurile disponibile, conţinutul dosarului de înscriere, calendarul admiterii, regulamentul şi criteriile de selecţie. Parteneriatul dintre Facultatea de Istorie şi Filosofie şi compania software Imprezzio Global presupune dezvoltarea Hiphi şi transformarea acestuia într-un ghid virtual care să asiste studenţii facultăţii pe toată durata studiilor. Aceştia din urmă vor putea accesa mult mai uşor informaţii despre cazare, cursuri, contracte de studiu, examene şi evenimente. Colaborarea ilustrează preocuparea permanentă pentru inovare, atât a Facultăţii de Istorie şi Filosofie, demonstrată de-a lungul timpului prin programele de studiu derulate, cât şi a companiei Imprezzio Global prin soluţiile IT dezvoltate”, spune Claudiu Marian.

Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, una dintre facultăţile de prestigiu din Cluj-Napoca, cuprinde 8 departamente şi numeroase centre şi institute de cercetare. În prezent, un număr de 1500 de studenţi urmează cursuri în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, în limbile română, maghiară, engleză şi franceză. Sunt disponibile 10 specializări la nivel licenţă (3 ani), 17 programe de masterat (2 ani), şi 3 domenii la nivelul studiilor doctorale. Imprezzio Global, subsidiara companiei americane Imprezzio Inc., este o companie care oferă soluţii software pentru clienţi din întreaga lume pe diverse domenii de activitate de la asigurări, gestionare parcări, servicii telecom, educaţie şi altele.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCe soluție ingenioasă au găsit membrii conducerii FSEGA pentru a reduce cozile la admitere
Next articleLacurile din Munții Apuseni atrag tot mai mulți turiști
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen + two =