Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat noul contract pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor

Trimite și altora

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, noul contract de finanțare care vizează „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Cluj” (Faza a II-a). „Ceea ce e cu adevărat important e faptul că am reușit deblocarea acestui proiect de o importanță strategică și punerea lui pe făgașul normal. La fel de important este însă și faptul că am reușit continuarea implementării proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

            

În concret, vor fi achiziționate un număr de 38 de presocontainere și 14 camioane cu sistem de ridicare pentru cele trei stații de transfer, respectiv vor fi edificate drumurile de acces la aceste obiective. În ceea ce privește componenta de tratare a deșeurilor, în cadrul  a II-a vor fi finalizate lucrările rămase de executat la Stația de sortare, respectiv la Stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor din incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, al căror stadiu de realizare e de aproximativ 65%. Nu în ultimul rând, referitor la depozitarea deșeurilor, vor fi realizate lucrările de remediere, precum și cele rămase neexecutate în cadrul Fazei I la depozitul de deșeuri de 7,7 ha din incinta CMID, la care se vor adăuga dotările cu echipamentele necesare. Valoarea totală a Fazei a II-a a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj” este de 199.661.868,58 lei, din care 116.429.565,34 lei reprezintă finanțare din fonduri europene nerambursabile.

      

Comments

comments

SHARE
Previous articleSondaj: 34 la sută dintre români ar investi în soluții de reabilitare energetică
Next articleClujul, primul oraș din România care trece la bugetare participativă on-line
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 3 =