Primul registru on-line cu donatorii de sânge din România, lansat la Cluj

donare-de-sangeStudenții Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, în colaborare cu o firmă de IT din oraș, au realizat primul registru interactiv al donatorilor de sânge. Platforma a fost lansată în cadrul campaniei ”Donează sânge! Fii erou!”, prin intermediul căreia tinerii sunt încurajați să doneze sânge pentru a-și ajuta semenii.

Viitorii medici și farmaciști au dorit să ușureze comunicarea dintre angajații centrelor de transfuzie și donatorii de sânge. Ei au venit cu ideea înființării platformei donez450.ro, care este un adevărat registru on-line interactiv al donatorilor activi din România, spune studentul Robert Simon.

Platforma dedicată donatorilor de sânge este promovată în cadrul unei campanii prin care tinerii sunt încurajați să se prezinte la centrele de transfuzii din 10 mari orașe din țară, mai spune Robert Simon.

Într-o zi normală, la Centrul de Transfuzii din Cluj vin în medie 50 de donatori. În perioada campaniilor de promovare a donării de sânge, această cifră se triplează.

Foto: Med-Farm.ro

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

18 − 18 =