Tineri cercetători români, laureați ai Premiilor Rada Mihalcea de la Cluj

Trimite și altora

Unii dintre cei mai buni tineri cercetători din România vor fi laureații Premiilor Rada Mihalcea. Ceremonia de decernare este programată vineri, la Cluj-Napoca, la Centrul Cultural Casino, în prezența savantei române stabilită în Statele Unite ale Americii, care a fost, la rândul ei, premiată de fostul președinte american, Barack Obama.

Premiul I al ediției din acest an îi va fi oferit cercetătorului Cosmin Farcău, specialist în fizică, de la Universitatea Babeș-Bolyai. Premiul II îi va fi oferit tinerei Alexandra Palla-Papavlu, expertă în fizică, de la Institutul Național de Fizică din București, iar premiul III le va fi decernat conferențiarului universitar Radu Ionescu, expert în informatică, de la Universitatea București și conferențiarului universitar Marc Frîncu, specialist în înformatică de la Universitatea de Vest din Timișoara. Juriul a decis să acorde și mențiuni speciale. Acestea le vor fi oferite cercetătoarei Sanda Boca-Farcau, specialistă în fizică la Universitatea Babeș-Bolyai, asistentei universitare Adela Chiriță Emandi,  expertă în genetică medicală la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara

și cercetătoarei Maria Dăscalu, specialistă în informatică la Universitatea Politehnică din București.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInteres tot mai mare al studenților străini pentru liniile internaționale ale USAMV Cluj
Next articlePensiunile pentru animale, o afacere care înflorește la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 + twelve =