Pensiunile pentru animale, o afacere care înflorește la Cluj

Trimite și altora

Una dintre afacerile care înflorește în Cluj în ultimii ani este reprezentată de pensiunile pentru animale. În general, aceste pensiuni sunt create pe lângă clinicile sau cabinetele medicilor veterinari, iar animalele beneficiază de cele mai bune îngrijiri, precum și de tratamente veterinare, dacă au nevoie.

Câteva zeci de pensiuni de animale au fost deschise în ultimii ani în zona Clujului și a județelor învecinate. Aceste pensiuni găzduiesc câini, pisici, hamsteri, porcușori de Guineea, broaște țestoase, papagali, iguane sau alte animale de companie. Există condiții speciale pentru fiecare specie. De exemplu, câinii au boxe cu aer condiționat și cu vase pentru hrană și pentru apă și sunt scoși la plimbare de trei ori pe zi. Pisicile sunt ținute în afara boxelor, în încăperi speciale, în care se pot plimba libere. Proprietarii trebuie să aducă, în general, hrana cu care animalele sunt obișnuite de acasă. Această soluție este cea mai bună, spune rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, profesorul universitar Cornel Cătoi.

Creșterea numărului de pensiuni pentru animale este determinată și de o schimbare de mentalitate. Proprietarii animalelor preferă să le lase în aceste pensiuni, unde sunt bine îngrijite de profesioniști, în loc să le lase în grija prietenilor, care, poate, sunt bine intenționați, dar nu știu întotdeauna cum să aibă grijă de animalele de companie. O zi de cazare într-o pensiune de animale costă de la 30 de lei în sus. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleTineri cercetători români, laureați ai Premiilor Rada Mihalcea de la Cluj
Next articleUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca își extinde spațiile de cazare, didactice și de cercetare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven − 5 =