Interes tot mai mare al studenților străini pentru liniile internaționale ale USAMV Cluj

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj atrage tot mai mulți studenți străini. În special cei din spațiul francofon sunt atrași de posibilitatea de a deveni medici veterinari. În cadrul universității clujene funcționează, pe lângă linia română, și linii de studiu în limbile engleză și franceză.

Concurența pe locurile de la liniile engleză și franceză din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj este tot mai mare, de la an la an. În anii trecuți, cea mai mare concurență a fost la linia franceză, unde anul trecut erau mai mult de trei candidați pe un loc, în timp ce la linia engleză erau mai mult de doi candidați pe un loc. Interesul tinerilor pentru studiile de medicină veterinară este foarte mare deoarece tinerii sunt atrași de calitatea studiilor și de faptul că diplomele lor sunt recunoscute în toate țările Uniunii Europene, spune rectorul universității clujene, profesorul universitar Cornel Cătoi.

În acest an, la Cluj, sunt scoase la admitere 45 de locuri la linia franceză și 45 la linia engleză a Facultății de Medicină Veterinară. Această facultate este cea mai bine cotată instituție românească de profil în clasamentele internaționale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleImprimeria Ardealul a trecut pe profit
Next articleTineri cercetători români, laureați ai Premiilor Rada Mihalcea de la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six − 5 =