Burse pentru învățământul la distanță în UBB

Trimite și altora

Studenții care optează pentru învățământul la distanță (ID) sau cu frecvență redusă (IFR) din cadrul Universității Babeș-Bolyai vor putea primi, din acest an universitar 2017-2018, burse care vor ajunge până la 25% din valoarea taxei de şcolarizare.

Senatul Universității Babeș-Bolyai a aprobat acordarea burselor de performanţă şi a burselor speciale pentru studenții ID și IFR înmatriculați în anul I de studiu, atât la nivel lienţă, cât şi la nivel master. Condiţia de bază pentru obţinerea acestor burse este ca studenţii să fie integralişti.

Bursele de performanță vor fi acordate semestrial, prin intermediul Centrului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă (CFCIDFR) din cadrul UBB, pe baza mediei obținute în semestrul precedent celui pentru care este solicitată bursa.

La rândul lor, bursele speciale pentru activitatea științifică (burse de excelenţă), precum şi bursele speciale pentru activitatea sportivă destinate studenților înmatriculați la forma de învățământ la distanță și cu frecvență redusă vor fi acordate tot semestrial, după aceleași principii de evaluare și acordare care se aplică burselor similare pentru studenții de la forma de învățământ cu frecvență.

Pentru anul universitar 2017-2018, numărul de burse alocate pentru un program de studiu va reprezenta 5% din numărul de studenți înmatriculați la începutul anului universitar, dar nu mai puţin de o bursă /program. Astfel, fiecare program va dispune de  minimum o bursă, cu condiţia să aibă cel puțin 10 studenți înmatriculaţi.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul a primit peste 670 de milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Află pe ce vor fi cheltuiţi banii
Next articleImprimeria Ardealul a trecut pe profit
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − fifteen =