Școli de vară pentru străinii care vor să învețe limba română

Trimite și altora

Tot mai mulți străini participă la Cluj la școli de vară în care învață limba română și au parte de cursuri de civilizație românească. Cursanții sunt persoane care muncesc în companii sau în instituții multinaționale ori care predau limba română în străinătate.

Participanții la școlile de vară de limba și civilizația românească au parte de cursuri intensive de limba română, dar participă și la excursii prin intermediul cărora descoperă orașele Transilvaniei, gastronomia locală sau arte precum olăritul. Mulți dintre cursanți vin din universități, spune profesorul Florin Chira.

Alți cursanți lucrează pentru instituții precum Comisia Europeană, iar cunoașterea limbii române îi ajută să avanseze în carieră. De asemenea, există și expați care s-au mutat în România pentru a lucra în companii multinaționale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca își extinde spațiile de cazare, didactice și de cercetare
Next articleClujul, pe locul II în țară la numărul de tranzacții imobiliare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight + nineteen =