Comisarul european Tibor Navracsics la Cluj: Engleza va rămâne limbă oficială în Uniunea Europeană!

Trimite și altora

Engleza va continua să fie folosită în mod oficial în instituțiile europene și după Brexit, a declarat la Cluj comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics. El caută să liniștească astfel temerile celor care au crezut că engleza își va pierde statutul oficial după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Engleza își va păstra rolul de mijloc oficial de comunicare în Uniunea Europeană și după ce Regatul Unit al Marii Britanii va finaliza BrexituIMG_4043l. În Uniune vor rămâne cel puțin trei state în care engleza are rol oficial. Este vorba de Irlanda, Malta și Cipru, a spus la Cluj comisarul european Tibor Navracsics.

”Noi cu toții vorbim acum în engleză, ceea ce cred că este o ilustrare bună a rolului pe care îl poate juca engleza în viitoarele relații europene și în unele relații mondiale. În această parte a lumii, engleza este limba dominantă, limba de comunicare dintre națiuni, iar acesta este un rol important, pe care îl vom menține”, a adăugat Tibor Navracsics.

Declarațiile comisarului european au fost făcute în contextul în care, în presa britanică, au apărut temeri că engleza își va pierde statutul oficial în Uniunea Europeană după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea. Aceste temeri au fost alimentate și de declarațiile unor oficiali europeni care au cerut ca negocierile legate de Brexit să fie purtate în limba franceză.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY