Laguna Albastră ar putea deveni perla turistică a Transilvaniei. Cât ar costa amenajarea ei și de unde ar putea veni banii

Trimite și altora

Unul dintre cele mai frumoase lacuri din Transilvania este Laguna Albastră din Aghireșu. Este vorba de un lac care s-a format pe locul unei foste cariere de caolin, care a fost inundată de izvoare subterană. Laguna Albastră are aspectul unui colț al Mării Adriatice.

Laguna Albastră este un lac cu o culoare albastră opalescentă, înconjurat de trestii și de papură. Lacul seamănă cu un golf de pe coasta Dalmației și este înconjurat de coline aride, care sporesc frumusețea locului. Turiștii sunt impresionați de frumusețea lagunei.

În prezent, locul este aproape neamenajat. În urmă cu câțiva ani, Primăria Aghireșu a vândut lacul unui om de afaceri, Nicu Căpușan. Omul de afaceri ar fi vrut să construiască o mică stațiune în zona lagunei. Însă nu a reușit din motive financiare, astfel că a vândut lacul și zona din jur, în total 27 de hectare, unui om de afaceri din Dej, Ioan Tecar. Acesta a anunțat că vrea să investească între 15 și 20 de milioane de euro pentru a crea acolo un complex turistic unic în județul Cluj.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujenii, tot mai interesați de casele inteligente
Next articleTransplantul medular va fi posibil la Cluj, cu ajutorul unei investiții de 19 milioane de lei, finanțată de Banca Mondială
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 + one =