Romaero dă afară 150 de angajați. Concedierea colectivă va costa statul 5,6 milioane lei

Trimite și altora

150 de angajați ai companiei Romaero vor fi concediați, pentru reducerea cheltuielilor, scrie News.ro. Disponibilizarea colectivă va costa statul 5,6 milioane de lei. Surse din cadrul Ministerului Economiei au precizat că este luată în calcul inclusiv o “reformă” la nivelul conducerii executive.

În prezent, compania are 842 de salariaţi. Concedierile erau iniţial programate să înceapă din luna iulie, însă au întârziat pentru că Hotărârea de Guvern, obligatorie în acest caz, încă nu a fost aprobată, potrivit RomaniaLibera.ro.

”În prezent, conducerea companiei lucrează la lista nominală cu angajaţii vizaţi. Actul normativ respectiv, care permite demararea concedierilor colective, ar putea intra în Guvern săptămâna aceasta”, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Ministerul Economiei.

avionPotrivit planului de disponibilizare publicat pe site-ul companiei în urmă cu câteva luni, se arată că disponibilizările colective vor fi efectuate cu plata unor compensaţii cu bani de la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru o perioadă de maximum doi ani, care ar putea costa statul 5,65 milioane lei.

Conform planului de disponibilizare propus de companie, 85% ar trebui să fie salariaţi din categoriile de personal TESA, conducere şi muncitori indirect productivi, în timp ce listele de concedieri vor cuprinde puţini muncitorii direct productivi.

Persoanele concediate vor beneficia de indemnizaţie de şomaj şi de un venit lunar de completare, care se acordă în funcţie de vechimea în muncă.

 

Foto: Mamaplus.md

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleBNR: Nu există motive pentru majorarea ratei dobânzii
Next articleRFI: Angela Merkel pregătește sancțiuni și mai dure la adresa Rusiei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 + nineteen =