Clujenii, tot mai interesați de casele inteligente

Trimite și altora
Contemporary house interior, Spain

Interesul clujenilor pentru casele inteligente este tot mai mare. Aceste case încorporează noi tehnologii, dar și noi metode de construire. Casele inteligente sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și oferă un confort sporit. Piața tehnologiilor pentru case inteligente s-ar putea apropia în acest an la 100 de milioane de euro în România.

Piața caselor inteligente va depăși în acest an cinci milioane de euro în zona Transilvaniei, estimează specialiștii. Aceste case înglobează noi soluții și tehnici de construire, menite să sporească eficiența lor energetică, spune inginerul Laszlo Mate. Un astfel de sistem este Thermodul, care constă în turnarea betonului în cofraje pierdute de polistiren, care rămân lipite de beton și oferă astfel pereți sau podele gata izolate atunci când sunt montate.

Casele inteligente înglobează soluții inovatoare, precum prize, sisteme de iluminat și de încălzit sau audio-video, inclusiv camere de supraveghere, care pot fi controlate prin telefoane mobile sau tablete conectate la Internet, spune reprezentanta unei companii, Huawei, care furnizează astfel de echipamente, Mara Andronescu.

Interesul clujenilor pentru case inteligente este un lucru normal, spun experții în domeniul imobiliar. Ei au calculat că, în acest an, piața mondială a caselor inteligente se va apropia de 50 de miliarde de euro.

 

Foto: Info-Construct.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articlePrețul apartamentelor a crescut cu 10 la sută la Cluj
Next articleLaguna Albastră ar putea deveni perla turistică a Transilvaniei. Cât ar costa amenajarea ei și de unde ar putea veni banii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × two =