Carieră în inginerie: 6200 de canditaţi au dat admitere la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Trimite și altora

6200 de canditaţi s-au înscris, anul acesta, la admiterea la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN).
Specializările cele mai atractive au fost cele din zona IT: Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei; Automatică şi Calculatoare; Inginerie Electrică, unde concurenţa a ajuns până la 4,67 candidaţi pe un loc.
La Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, concurenţa a depăşit 3 candidaţi pe un loc, candidaţii care au ales UTCN fiind orientaţi încă de la început pentru învăţământul de la Cluj, în condiţiile în care toate facultăţile de arhitectură au suţinut concurs de admitere în aceeaşi periodă.
Interesul deosebit al firmelor şi parteneriatele multiple cu mediul socio-economic pentru facultăţile de profil mecanic, au stimulat interesul deosebit al candidaţilor pentru aceste facultăţi, concurenţa maximă fiind de 2,26 candidaţi pe un loc.

Evoluţia din domeniul construcţiilor şi al clădirilor eficiente a dus şi la creşterea numărului de candidaţi care s-au orientat şi spre specializările Facultăţilor de Construcţii şi Instalaţii, cu o concurenţă semnificativă de 1,57 candidaţi pe un loc.

Trendurile actuale ale evoluţiei pieţei muncii, evoluţia tehnologiei în toate domeniile de activitate, precum şi pregătirea tehnică de specialitate de la Cluj, au stat la baza alegerilor candidaţilor care s-au orientat în acest an spre Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în sesiunea de admitere vară 2017.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 5 =