Porsche a premiat cele mai bune lucrări de licență ale primei generații de absolvenți de informatică în limba germană

Trimite și altora

Un sistem centralizat de căutare imobiliară (Bogdan Mic), implementarea conceptului Lattice în sortarea datelor de volum mare (Flaviu Berbecariu), analiza securității rețelelor GSM (Horea Manița) și analiza și optimizarea calității datelor pentru companii (Alexandru Drăgan) sunt cele patru proiecte de licență premiate de MHP – A Porsche Company cu ocazia primei generații de absolvenți de informatică în limba germană din Cluj-Napoca.

Linia de studiu în germană din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității „Babeș-Bolyai” a fost lansată în 2014 și este finanțată anual cu 60.000 de euro de trei companii private: MHP – A Porsche Company, Porsche AG și NTT Data. Pe lângă cursurile de la facultate, studenții participă la stagii de practică în cadrul companiilor, iar ulterior le pot deveni angajați.

„În cultura MHP pregătirea academică este foarte importantă, iar colaborarea cu UBB ne oferă oportunitatea să ne formăm, practic, potențialii viitori angajați. Pe lângă contribuția financiară a MHP la acest program, trei dintre colegii noștri au susținut la facultate cursuri specializate – Modelarea integrată a sistemelor complexe și Baze de date. Roadele încep să se vadă cu această primă generație de absovenți: am fost încântați să vedem lucrări muncite, bine pregătite, proiecte pe care absolvenții vor să le dezvolte în continuare”, a declarat Bernd Otto Hörmann, Chief Operation Officer MHP Consulting Romania.

Dintre cei patru tineri care și-au prezentat lucrările la MHP, în absența acestei linii în germană finanțată de companii, doi ar fi ales tot Facultatea de Matematică și Informatică, linia engleză, unul ar fi mers la Timișoara, iar al patrulea la București. Toți cei patru vor să-și continue studiile universitare, iar doi dintre ei lucrează deja la MHP, unde au venit întâi în practică.

Cea mai bună prezentare, susținută de Horea Manița, a fost recompensată cu o mașină Porsche din colecția LegoTehnics (ediție rară, căutată de pasionați), iar toți cei patru tineri au primit cadouri din partea companiei.

În total, în acest program sunt implicați peste 130 de tineri pentru cei trei ani de studii în desfășurare (fără a lua în calcul admiterea din 2017). Proiectul se bucură de succes, astfel că din anul universitar 2018-2019 colaborarea se va extinde și la nivel masteral.

MHP (Mieschke Hofmann und Partner), marcă afiliată concernului Porsche, este o companie lider din sfera IT de pe piața auto din Germania. Are peste 1.700 de angajați și filiale în Germania, Elveția, SUA, China, Marea Britanie și România. La Cluj-Napoca, MHP are aproximativ 200 de angajați și intenționează să ajungă la 250 până la sfârșitul anului.

Mai multe informații: www.mhp.com

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY