Turismul medical se dezvoltă rapid în România

Trimite și altora

România a devenit una dintre cele mai importante destinații de turism medical. Tot mai mulți pacienți din țările Europei Occidentale sau din Israel, Statele Unite ale Americii sau Canada se tratează în România, deoarece raportul preț-calitate oferit de clinicile private românești este unul foarte bun. Clujul se numără printre cele mai apreciate centre medicale.

Printre specialitățile medicale care atrag mulți străini se numără chirurgia estetică, oftalmologia, stomatologia și turismul balnear. Numărul pacienților străini tratați de medici români este în continuă creștere, pentru că marile companii de asigurări din Occident au acceptat să deconteze facturile emise de clinicile românești, spune doctorul Adrian Lupșe.

Străinii sunt mulțumiți de serviciile oferite de stomatologii români, spune stomatologul Sorina Matei. Multe dintre intervențiile oftalmologice de care beneficiază pacienții străini au un grad mare de dificultate, spune doctorul Teodor Tomi.

În ultimul an, numărul pacienților străini tratați în România a crescut cu 15 la sută. Experții în turism medical se așteaptă ca ritmul de creștere să se mențină și în anii următori.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY