Deficitul comercial al României, cel mai mare din 2008

Trimite și altora

Deficitul comercial al României a crescut semnificativ și se află la cel mai mare nivel de la finalul lui 2008. Analiștii financiari se așteaptă ca situația să se înrăutățească, în condițiile în care importurile cresc mult mai rapid decât exporturile românești.

Astfel, potrivit Institutului Național de Statistică, în primele șase luni ale anului, exporturile românești au crescut cu 9,6 la sută, până la suma totală de 30,9 miliarde de euro. Însă importurile au crescut cu 12,4 la sută față de primul semestru al lui 2016, până la suma de 36,7 miliarde de euro. Astfel, în prima jumătate a anului, România a înregistrat un deficit comercial de 5,8 miliarde de euro, mai mare cu 30,2 la sută cumparativ cu primul semestru din 2016.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTurismul medical se dezvoltă rapid în România
Next articleUBB, între primele 700 de universități din lume
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY