Turismul medical se dezvoltă rapid la Cluj

Trimite și altora

Turismul medical ia o amploare tot mai mare la Cluj. Pacienți din țările Uniunii Europene, dar și din America de Nord sau din Israel, vin la Cluj pentur diferite tratamente. Ei sunt atrași de raportul foarte bun preț-calitate, dar și de faptul că medicii români sunt bine pregătiți, iar cabinetele medicale sunt dotate la nivelul celor din Occident. Contează, de asemenea, și bunele legături aeriene între Cluj-Napoca și marile aeroporturi europene.

Turismul medical a crescut constant în ultimii ani, mai ales după ce firmele de asigurări medicale din Occident au început să deconteze facturile emise de cabinetele medicale din România. Turismul stomatologic este unul dintre cele mai bine dezvoltate. Vin pacienți din țări precum Italia, Marea Britanie sau Israel, spune medicul Dan Lambrescu.

Mulți pacienți din Franța sau din Germania vin la Cluj pentru intervenții oftalmologice. Ei preferă mai ales clinicile și cabinetele deservite de medicii specializați în Occident, spune medicul Teodor Tomi.

De asemenea, există mulți pacienți care vin pentru operații din domeniul chirurgiei estetice. Este vorba atât de intervenții reparatorii, cât și de intervenții de înfrumusețare, după cum afirmă medicii.

Foto: Pixabay

Comments

comments

SHARE
Previous articleSpecializările UBB în business și științe economice, în topul Times Higher Education
Next articleVoluntari internaționali predau în școlile clujene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 4 =