Deficitul de forță de muncă de pe piața IT, tot mai mare. Ce soluții caută angajatorii

Trimite și altora

Companiile clujene din domeniul IT caută soluții pentru a suplini lipsa de forță de muncă și faptul că universitățile care îi pregătesc pe viitorii informaticieni nu sunt în măsură să crească numărul studenților atât de rapid și atât de mult pe cât o cere piața forței de muncă. Astfel, companiile au creat, în parteneriat cu școli din străinătate, academii și școli informale care îi specializează rapid pe studenți, pe tinerii care au terminat licee de informatică sau pe cei care au terminat alte facultăți tehnice.

Domeniul producției de software se confruntă cu o lipsă tot mai mare de personal. De aceea, companiile care activează în domeniu au fondat și finanțează școli în care tinerii cu abilități tehnice sunt calificați profesional în așa fel încât pot deveni programatori. Un astfel de exemplu este Academy+Plus, o școală care oferă cursuri gratuite, spune fondatorul ei, Bogdan Herea.

Școala de IT din Cluj a reușit să producă până acum un mare număr de programatori, iar pentru că experimentul este un succes, ea s-a extins la Chișinău și la București. Cursurile vor rămâne gratuite, mai spune Bogdan Herea.

Aceasta nu este singura astfel de școală pentru programatori. La Cluj, tot mai multe companii de IT finanțează cursurile de calificare profesională ale viitorilor programatori, iar apoi au ocazia să îi angajeze pe cei mai buni dintre ei.

Comments

comments

SHARE
Previous articleOrașul care nu doarme niciodată – 24 de ore în Dubai
Next articleLucrări de întreținere pe drumul Bologa – Săcuieu
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight − 3 =