RFI: Șef din ANAF, reținut de DNA pentru mită de 1 milion de euro

Trimite și altora

Şeful Direcţiei IT din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei, a fost reţinută de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită. Fapta ar fi fost comisă, spun procurorii, pe când Macovei deţinea aceeaşi funcţie în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor. Suspecta ar fi cerut 25 la sută din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat, potrivit RFI România.

Procurorii DNA au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, începând cu data de 5 octombrie 2017, a inculpatei Ancuţa Anda Macovei, director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor la data faptelor, în prezent, director al aceleiaşi structuri din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

”În anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, inculpata Macovei Ancuţa Anda a pretins, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente”, anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, din suma cerută, Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 – 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleAtos va cumpăra Siemens Convergence Creators. Cum va fi afectată subsidiara din Cluj a Siemens
Next articleOul
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight − 8 =