CSR: Pădurea-parc a USAMV s-a extins cu 500 de copaci plantați de Rotary Cluj-Napoca

Trimite și altora

Pădurea-parc a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV) s-a extins, după ce membrii Rotary Club Cluj-Napoca au plantat în weekend încă 500 de copaci, potrivit BuzzNews.ro.

Acțiunea ”Rotary plantează” și-a propus să transmită un mesaj ecologic în contextul schimbărilor climatice dar a fost și un bun prilej de apropiere de natură și de socializare a membrilor clubului – lideri ai comunității de business, medicale sau universitare. Într-o atmosferă relaxată, membrii Rotary Cluj-Napoca ajutați de studenți USAMV și de o echipă Rotaract s-au înarmat cu cazmale și până la finalul zilei au îmbogățit zona verde cu ienuperi, molizi, stejari roșii sau sălcii.Unul dintre cei mai activi membri ai grupului a fost chiar rectorul USAMV, Prof. dr. Cornel Cătoi.

“Ne bucurăm că am reușit să completăm această bază frumoasă, veritabil plămân verde al Clujului. Avem aici pădurea care crește spontan, un ecosistem cu numeroase specii de animale – veverița, bursucul sau chiar rața sălbatică, precum și o gradină botanică, plantații de pomi, viță de vie. Din păcate, în orașul nostru au rămas puține zone unde se pot face plantări, însă mesajul meu pentru clujeni este că în final orice copac plantat lângă casă sau lângă bloc contează”, a declarat Prof. dr. Cornel Cătoi, care este și membru Rotary Club Cluj-Napoca.

Rotaract Cluj

Rotaract Cluj

„Noi ne-am propus în cadrul Rotary două lucruri importante: implementarea unor proiecte caritabile și socializarea. Acest proiect îmbină ambele dimensiuni: a planta este un lucru nobil pe care orice om ar trebui să-l facă măcar odată în viață, iar în ceea ce privesște socializarea – mă bucur că au răspuns mulți membri invitației de a planta, este o acțiune chiar reușită”, a declarat președintele Rotary Cluj-Napoca, Emeric Fülöp.

Rectorul USAMV in actiune la Rotary planteaza

Rectorul USAMV in actiune la Rotary planteaza

„Manifestările climatice extreme din ultima perioadă sunt o reacție la abuzurile care continuă asupra pădurilor și mediului în general. Dacă până acum se anunțau doar pagube materiale, în ultimul timp au apărut evenimente grave cu decese și răniți. Naivitatea și inconștiența unora care cred că merge la nesfârșit cu jaful din pădurile noastre va continua. Nu sunt semne că înaintam în altă direcție, nu se face educație, nu este promovat profesionalismul în societatea românească de câteva decenii bune. Natura ne răspunde cu aceeași monedă și este doar începutul. Pentru că ne pasă, noi rotarienii vom continua să fim un exemplu în societate prin acțiunile de împădurire din această toamnă și primăvara viitoare.

Emeric Fulop presedinte Rotary Cluj

Emeric Fulop presedinte Rotary Cluj

Încercam să implicăm tinerii formându-i în spiritul respectului față de mama natură. Încercăm să responsabilizăm societatea că așa nu mai merge și că se impugn,acum, măsuri ferme și clare de stopare a abuzurilor”, este mesajul transmis de Dr. Marian Neagoe, guvernatorul Districtului 2241 – România-Republica Moldova.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY