Compania clujeană Hosterion, extinsă în Olanda, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii

Trimite și altora

Hosterion, una dintre companiile care pune România pe harta IT-ului internațional, se extinde în patru noi locații internaționale: Amsterdam, Dallas (Texas), Fremont (California) și Londra. Experiența internațională a companiei clujene a debutat în 2009, odată cu lansarea brandului IntoVPS, prin care oferă servicii de unmanaged VPS hosting.

Hosterion a adăugat în portofoliu mii de clienți din peste o sută de țări, care utilizează IntoVPS pentru a-și găzdui site-urile și aplicațiile. În noile situri, compania din Cluj are propriile servere și echipamente de rețea colocate în centrele de date ale partenerilor locali.

“Alegem să achiziționăm propriile echipamente în loc să închiriem servere dedicate și astfel  putem controla mult mai bine caracteristicile serviciilor noastre și nivelul de calitate”, a declarat Adrian Andreiaș, fondatorul companiei care activează pe piață din 2004.

În 2017, Hosterion numără opt angajați și estimează o cifră de afaceri de 737.000 de euro, cu o creștere de 10% față de anul precedent (670.000 de euro). Cifra de afaceri e realizată în proporție de 50% din serviciile oferite în afara țării, iar cei mai mulți clienți sunt din România, SUA, Anglia, Italia, Rusia, Spania, Germania, Canada, dar și din Capul Verde sau Jersey.

Până în acest moment, în siturile internaționale puteau fi comandate doar servicii de unmanaged VPS. Scopul Hosterion este de a sprijini dezvoltarea internațională a companiilor românești, dar și acela de a oferi noi soluții de calitate clienților internaționali. Prin urmare, Hosterion oferă la nivel internațional găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed.

În 2004, la Cluj, a fost fondată compania Elvsoft, cu scopul de a oferi servicii complete pentru o prezență online de succes: web design, web development, web hosting, nume de domenii internet, SEO. Ulterior, compania s-a dedicat exclusiv hostingului. În 2009, Elvsoft a devenit primul Microsoft Certified Partner pe competență de soluții de hosting din România. În același an, Elvsoft a lansat IntoVPS, brand internațional de “unmanaged VPS hosting”, utilizat în peste 170 de țări.

În 2016, Elvsoft devine Hosterion, pentru a reflecta mai bine specializarea pe servicii de web hosting. Printre clienții Hosterion se numără: Dexonline, Forbes, Unicef, Brinel, Fortech, Ziar de Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, BestKids, American Experience, Blitz Imobiliare, Târgul de Cariere, Press Alert.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCSR: Pădurea-parc a USAMV s-a extins cu 500 de copaci plantați de Rotary Cluj-Napoca
Next articleVrei să te faci poliţist? Şcoala durează doar un an
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 1 =