35 de familii din Pata Rât, scoase din ghetoul de la groapa de gunoi

Trimite și altora

case desenate de copiii din pata rat35 de familii dintre cele care locuiesc în zona Pata Rât, unde se află vechea groapă de gunoi a Clujului, vor fi scoase din ghetoul în care au trăit până acum. Oamenii vor primi apartamente cu chirie subvenționată în diferite zone din Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești.

Proiectul a fost finanțat prin intermediul fondurilor norvegiene. Chiria pe care o vor plăti aceste familii nu va depăși 100 de lei pe lună.

Familiile care beneficiază de acest proiect reprezintă doar 10 la sută din totalul familiilor care locuiesc la Pata Rât. Oamenii au semnat deja contractele de închiriere și se vor muta în noile lor case până în 31 iulie. Locuințele lor vor fi dotate cu toate aparatele electrocasnice necesare unei familii.

“Pata Rât există în primul rând din motive structurale, este rezultatul unor procese economice și sociale complexe. Acolo trăiesc patru comunități cu istorii, specificități și nevoi diferite, însă problema pe care o constituie Pata Rât nu poate fi rezolvată doar prin măsuri de asistență socială. Vorbim de sărăcie extremă, de excluziune socială. Proiectul Pata-Cluj e o intervenție coordonată care face primul pas pentru desegregarea teritorială a Pata Rât. Ea nu ar trebui să existe așa cum există acum. Pata Rât e o zonă industrială, toxică, nu rezidențială. În viziunea noastră, ar trebui desființată ca zonă de locuire”, a declarat una dintre activistele implicate în acest proiect, Gabriela Tonk.

Comments

comments

SHARE
Previous articleGuvernul finanțează patru bănci de sânge și de țesuturi. Clujul, ”sărit” și de această dată
Next articleRectorii universităţilor tehnice din România se întâlnesc la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × five =