Vremea hienelor

Trimite și altora

De Claudiu Pădurean

În aceste zile, românii își plâng Regele-erou. Părintele națiunii s-a dus la Părintele Ceresc. Presa internațională nu a mai scris niciodată atât de frumos despre un român așa cum o face acum despre Regele Mihai cel Bun. Ce simt cu adevărat românii? Nu există un studiu sociologic, pentru că evenimentul plecării Sale dintre cei vii este mult prea recent. Însă, de câteva seri, când ne întâlnim la Cluj pe Bulevardul Eroilor ca să plângem pentru țara care a rămas orfană, am văzut foarte mulți clujeni care au ajuns întâmplător în centrul și care s-au oprit și s-au recules în fața portretului Regelui. Majoritatea tăcută a românilor cred că se află alături de Familia Regală, altfel nu îmi explic de ce discursul fără precedent al lui Dragoș Pătraru în care îl elogia pe Rege a dus TVR în topul audiențelor.

Până și Ion Iliescu, cel căruia Regele a refuzat să îi dea mâna în Parlament în 2011, a avut decența să trimită un mesaj de condoleanțe. Probabil, la 87 de ani, bătrânul bolșevic regretă momentele în care îl alunga pe Rege din țară, sub amenințarea mitralierelor.

Dar dispariția Regelui a fost semnalul care a adunat două haite de hiene.

În prima sunt așa-zișii monarhiști de rit vechi, în fapt o casă de nebuni în care s-au adunat atât securiștii infiltrați în jurul Regelui și deghizați în monarhiști, după chipul și asemănarea lui Nicolette Franck, cât și idioții lor utili. Un contingent important dintre aceștia este recrutat dintre cei care au îngropat, din prostie sau neputință, PNȚCD. Acum, plâng cu lacrimi de crocodil după Rege în timp ce îi înjură neostenit copiii! Ordinul pe unitate este să ne spună că Mihai cel Bun a fost ultimul rege, că a murit ideea de regalitate, că monarhia nu mai poate fi restaurată. Iar când spun aceste lucruri nemernicii care au fost tolerați o vreme în jurul Regelui, chiar sunt șanse ca unii săi îi creadă. Lor li se aplică foarte bine cuvintele Regelui, așa cum au fost ele exprimate în mesajul trimis națiunii după Colectiv: ”Un lucru pe care l-am învățat în tinerețe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii. Alt lucru învățat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur”.

În cea de-a doua haită sunt oamenii care au fost expuși influenței otrăvitoare a președintelui cu bască de marinar. Atât de mare a devenit toxicitatea acestui personaj, încât chiar și cei care s-au despărțit de el continuă să înjure Familia Regală. Unii, precum Daniel Funeriu, au atins limita ridicolului: bufonul lui Băsescu se răstește la Margareta a României pentru faptul că arată rău terenul de sport din curtea școlii din Săvârșin! Să dăm filmul înapoi: cel care a fost ministru al Educației și a avut responsabilitatea directă a administrării întregului sistem școlar din România se răstește la Regina noastră pentru că arată rău un teren de sport al unei școli! Este întocmai precum bețivul care vine acasă și vomează peste tot, apoi își bate nevasta pentru că nu e curățenie în casă! Altele dintre aceste hiene pozează în lupi moraliști și ne spun: vaaaai, Regele a stat la masă cu Dan Voicuuuuuleeeescuuuu! Nu mai spun că atunci când s-a întâmplat acest lucru, Dan Voiculesu era vicepreședinte al Senatului tocmai pentru că Traian Băsescu, idolul lor – și nimeni altcineva! – adusese partidul lui Voiculescu la putere. Postul de vicepreședinte al Senatului pentru Dan Voiculescu – soluția imorală, nu? – fusese negociat tocmai la masa lui Băsescu, nu la masa Regelui! Aceleași hiene spun că PSD plus ALDE ar fi confiscat Casa Regală pentru că susțin recunoașterea ei printr-o lege adoptată în Parlament. Dar aceasta este o mincină! Minciună! De milioane de ori minciună! Cei care ar fi vrut cu adevărat să spună cum stau lucrurile ar fi căutat pe site-ul Secretariatul General al Guvernului și ar fi văzut că acest proiect de lege a fost înregistrat în 2016 de către Guvernul Dacian Cioloș. Primul partid care și-a exprimat susținerea a fost PNL, prin vocea vicepreședintelui său, deputatul Adrian Oros. În aceeași zi în care a fost publicat proiectul de lege! A doua formațiune politică ce și-a exprimat susținerea a fost UDMR, prin vocea vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, membru în Consiliul Permanent al UDMR. Tot în aceeași zi! Personal am scris articole de presă pe această temă. Oricine poate verifica pe Google acest lucru. Abia apoi s-au exprimat PSD, ALDE, USR și alții pe tema proiectului de lege. În prezent, toate partidele parlamentare și-au exprimat susținerea față de proiectul de lege referitor la Casa Regală, mai puțin PMP, partidul creat de Traian Băsescu pentru Elena Udrea. Însă și în PMP sunt voci care spun răspicat că această lege trebuie votată: de exemplu, Constantin Rusu de la Cluj. Este cumplit acest sentiment: noi le oferim acestor hiene fapte, date și nume concrete și ele ne răspund cu urlete în pustiu, cu părerisme și cu scuipați. 

Însă trăim în epoca post-adevăr iar faptele sunt irelevante pentru hienele cu chip de om.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three + nineteen =