Politica fiscală, creșterea ROBOR și cursul valutar scad piața imobiliară. Ce se întâmplă în marile orașe

Trimite și altora

Piața imobiliară din România se confruntă cu tendința de scădere a prețurilor în marile orașe. Aceasta este consecința incertitudinilor provocate de politica fiscală a Guvernului, de creșterea ROBOR și de cea a cotației euro și dolarului, potrivit imobiliare.ro.

Pentru prima oară în ultimii ani, piața imobiliară din România se confruntă cu tendința de scădere a prețurilor. Motivul este simplu: oferta de locuințe a crescut anul acesta, dar, în ultimul trimestru al anului, a scăzut cererea. Oamenii nu știu cum le va afecta veniturile politica fiscală a Guvernului.

Potrivit analizelor de piață, apartamentele s-au ieftinit în marile orașe, însă în cele mici a existat o creștere ușoară în orașele mici. Prețul mediu la nivel național este de 1.171 de euro pe metrul pătrat. În București, prețul mediu a scăzut de 1.274 de euro la 1.271 de euro pe metrul pătrat. În Iași, prețul mediu a scăzut de la 997 la 970 de euro pe metrul pătrat, iar în Timișoara prețul mediu a scăzut de la 1.141 la 1.131 de euro pe metrul pătrat. În Cluj, a scăzut ritmul de creștere. Piața imobiliară din Cluj rămâne cea mai scumpă, însă prețul mediu a crescut doar de 1.446 de euro la 1.447 de euro pe metrul pătrat.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Regele Mihai întâmpinat la Cluj în 1945
Next articleVremea hienelor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY