Colindul Regal a omagiat memoria Regelui Mihai I. Fondurile strânse la concertul caritabil vor susține orfelinatul Congregației Surorilor Maicii Domnului

Trimite și altora

De câțiva ani, Moș Crăciun trece pe la copiii îngrijiți în orfelinatul Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj pentru că este ajutat de niște oameni cu suflet mare. Este vorba de voluntarii Clubului Monarhiștilor Clujeni, ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și ai Asociației SOS Bambini, care organizează Colindul Regal, un concert caritabil care îi reunește pe unii dintre cei mai bine cotați artiști din Cluj. În acest an, Colindul Regal a fost dedicat memoriei Majestății Sale Regelui Mihai I al României.

Colindul Regal are triplu scop: de a oferi publicului clujean un concert susținut de artiști apreciați, de a recunoaște meritele Familiei Regale a României în dezvoltarea Clujului și de a strânge fonduri pentru susținerea orfelinatului înființat de Congregația Surorilor Maicii Domnului. Aceasta este prima congregație călugărească greco-catolică, înființată după Primul Război Mondial, pentru a avea grijă de orfanii de război. În acest an, însă, acest Colind Regal a avut și rolul de a omagia memoria Majestății Sale Regelui Mihai I al României, într-un gest creștinesc, spune preotul greco-catolic Ovidiu Ivan de la Parohia din cartierul Gruia.

Deja, Colindul Regal a devenit o tradiție care merită să fie apreciată, spune președintele filialei clujene a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Sebastian Baciu.

Colindul Regal din acest an i-a strâns pe scenă pe copiii de la Liceul Nicolae Bălcescu, formația de suflători Lira, grupul coral A Cappela sau Corala Regală Transilvană, alături de artiști precum mezzosoprana Alexandra Hordoan sau pianista Olga Bordaș.

 

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul a depășit pragul critic de 20.000 de angajați în industria IT
Next articleClujul de ieri: O răpire ca în poveşti a unei fete din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × four =