Banca Națională a României schimbă bancnotele și monedele de la 1 ianuarie 2018

Trimite și altora

Banca Națională a României va schimba bancnotele și monedele aflate în circulație de la 1 ianuarie 2018. Banca centrală va imprima și va bate noile instrumente de plată cu stema modificată a României, care presupune revenirea Coroanei de Oțel, simbolul independenței și al regalității, pe acvila cruciată.

Noile bancnote vor avea și inscripția ”1 ianuarie 2018” pe avers. În rest, elementele grafice vor rămâne la fel cu cele aflate pe instrumentele de plată aflate în prezent în circulație. Vechile bancnote și monede vor fi retrase din circulație pe măsura uzurii lor naturale, precizează reprezentanții Băncii Naționale a României. Vechile instrumente de plată vor avea aceeași putere de circulație ca și cele noi.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAnul 2017 a adus o creștere semnificativă a numărului de turiști la Cluj
Next articleOPINIE. Mihai Tudose – noul Petru Groza al României
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − 10 =