Anul 2017 a adus o creștere semnificativă a numărului de turiști la Cluj

Trimite și altora

Numărul turiștilor străini care au vizitat Clujul în acest an a crescut semnificativ. Operatorii din domeniul turismului estimează că această creștere va fi cuprinsă între 25 și 30 la sută față de anul 2016. Pentru anul viitor, operatorii din domeniul turismului se așteaptă ca ritmul de creștere să se mențină.

Există mai multe tipuri de turism care au crescut în acest an la Cluj. Un exemplu este turismul de afaceri, un altul este reprezentat de turismul generat de marile festivaluri precum Untold, Electric Castle sau TIFF, însă a crescut foarte mult și numărul turiștilor interesați de patrimoniul istoric, spune expertul în turism Valentin Lungu.

Mulți dintre acești turiști străini sunt atrași de brandul Transilvania. Datorită promovării acestei regiuni realizată de către Familia Regală a României și de personalități precum Alteța Sa Regală Principele Charles al Țării Galilor, Transilvania a devenit o regiune care se bucură de o imagine foarte bună în străinătate.

Potrivit estimărilor realizate de patronatele din domeniul hotelier, în acest an, în județul Cluj numărul total al turiștilor care s-au cazat în hoteluri, pensiuni sau moteluri va fi mai mare de o jumătate de milion. Câteva zeci de mii dintre aceștia sunt turiști străini, cu precădere din Europa.

 

Foto: Vox.Publika.md

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

19 − two =