BNR a decis să majoreze dobânda de politică monetară. Acest lucru înseamnă credite mai scumpe

Trimite și altora

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis să mărească dobânda de politică monetară la 2 la sută. Până acum, această dobândă cheie era de 1,75 la sută.

Majorarea dobânzii de politică monetară va avea drept consecință mărirea ratelor la creditele în lei și creșterea din nou a indicelui ROBOR. Analiștii economici spun că decizia conducerii Băncii Naționale a României este fundamentată pe două motive: creșterea inflației și deprecierea monedei naționale. Banca centrală a mai decis majorarea ratei pentru facilitatea de depozit la 1 la sută pe an și rata facilității de creditare la 3 la sută pe an. Aceste dobânzi sunt aplicabile în relația dintre Banca Națională a României și băncile comerciale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDe azi, primăria încasează impozite și taxe pe 2018
Next articleClujul de ieri: Gerul Bobotezei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen + 20 =