ClujToday.ro: România, în continuare pe penultimul loc din UE în privinţa salariului minim

Trimite și altora

România se menţine pe penultimul loc din Uniunea Europeană în privinţa salariului minim. Chiar dacă salariul minim brut a crescut de la 1 ianuarie la 1.900 de lei, salariul minim net este de doar 252 de euro pe lună. Doar Bulgaria înregistrează un salariu minim net mai mic, de 226 de euro pe lună, potrivit ClujToday.ro.

 

În Ungaria, salariul minim net este de 292 de euro pe lună, iar în Polonia este de 365 de euro. În Cehia, salariul minim net a ajuns la 417 euro pe lună. Analiştii economici au remarcat faptul că România a înregistrat cea mai mare creştere procentuală a salariului minim. Ei însă atrag atenţia asupra faptului că viitoarele creşteri ale salariului minim trebuie corelate cu creşterea productivităţii muncii, precum şi corelarea salariilor cu creşterea economică.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCristi Danileț: Noua conducere a CSM ar trebui să susțină discursul președintelui Iohannis privind justiția
Next articleDe azi, primăria încasează impozite și taxe pe 2018
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

11 − 6 =