Clujul atrage noi investiții: minim 50 de milioane de euro în această toamnă

Trimite și altora

Clujul atrage noi investiții în domeniul industrial și în cel logistic. Oamenii de afaceri sunt atrași de forța de muncă bine pregătită, reprezentată de tinerii care studiază în universități.

În ultimele săptămâni, la Cluj au fost anunțate investiții care totalizează mai mult de 50 de milioane de euro. Unele dintre ele reprezintă extinderea unor afaceri care deja funcționează de mai mulți ani, însă există și investiții noi. Un exemplu este reprezentat de o companie olandeză, CTP, care va investi 15 milioane de euro în ridicarea unui parc logistic în comuna Florești. Noul parc va funcționa pe o suprafață de 6,5 hectare și va avea 29.000 de metri pătrați de depozite. Aceeași companie a anunțat că dorește să mai investească minim cinci milioane de euro în domeniul logistic în Turda.

În industria IT sunt așteptate investiții de minim 10 milioane de euro în această toamnă, care vor pune în valoare potențialul creativ al informaticienilor clujeni, spune reprezentantul celei mai mari companii japoneze din domeniu, NTT Data, Daniel Metz.

În domeniul serviciilor medicale, o singură companie, Regina Maria, va investi 15 milioane de euro în construcția celui mai mare spital regional privat, după cum spune reprezentantul investitorului, Fady Chreih. În domeniul industrial, au fost anunțate noi investiții în valoare totală de peste 20 de milioane de euro în ramuri precum producția de piese auto, componente electronice sau producția de materiale de construcție.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY