Agențiile de spionaj cibernetic își pierd angajații. Specialiștii în software preferă să lucreze la Facebook sau Google

Trimite și altora

Autoritățile europene care au ca misiune spionajul cibernetic se plâng că nu găsesc specialiști care să fie interesați să se angajeze în structurile guvernamentale din acest domeniu. Un exemplu în acest sens este agenția britanică de spionaj cibernetic care, în acest an, nu a reușit să angajeze decât trei sferturi dintre specialiștii pe care i-ar fi dorit.

Motivul pentru care specialiștii în cibernetică evită să se angajeze în cadrul structurilor guvernamentale de spionaj cibernetic este acela că pot lucra pe salarii de cinci ori mai mari oferite de companii precum Facebook sau Google. Giganții informatici au nevoie de competențele unor astfel de angajați pentru servicii oferite în domenii precum big data sau data mining.

Comments

comments

SHARE
Previous articleWhatsApp nu va mai rula pe o serie de telefoane vechi
Next articleRomânia, campioană la creșterea producției industriale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three + 16 =