Google promite măsuri împotriva conținutului cu caracter terorist

Trimite și altora

Alphabet Inc., firma-mamă a Google, va implementa mai multe măsuri în vederea identificării și îndepărtării conținutului cu caracter terorist sau violent încărcat pe platforma sa video online YouTube, informează DPA, care citează un mesaj publicat pe blogul companiei.

Google a anunțat că va adopta o poziție mai dură față de conținutul video care proclamă supremația religioasă sau cu potențial deranjant din punct de vedere religios, prin emiterea unei avertizări și prin refuzarea plății sau a recomandării acestor clipuri altor utilizatori, chiar dacă acestea nu încalcă în mod evident politica practicată de firmă, potrivit RFI România.

De asemenea, compania va adopta mai multe măsuri în materie de inginerie și va spori utilizarea tehnologiei pentru o mai eficientă identificare a clipurilor video cu tentă extremistă și va pregăti noi clasificatori de conținut pentru a găsi și a șterge acest tip de conținut.

“Cu toate că atât noi cât și alții lucrăm de ani buni la identificarea și îndepărtarea conținutului care ne încalcă politica, adevărul deranjant este că noi, ca industrie, trebuie să recunoaștem că mai sunt multe de făcut”, a declarat un consilier general la Google.

Google va extinde colaborarea cu organizațiile de contracarare a extremismului pentru identificarea conținutului care ar putea fi utilizat pentru radicalizarea și recrutarea extremiștilor.

Compania se va adresa și potențialilor recruți ai grupării Stat Islamic, pentru redirecționarea acestora către clipuri video cu un conținut antiterorist în încercarea de a-i face să se răzgândească în privința aderării la această grupare extremistă.

Germania, Franța și Marea Britanie, țări în care mai multe persoane au fost ucise și rănite în ultimii ani în atentate comise de militanți islamici au exercitat presiuni asupra Facebook și asupra altor furnizori de conținut din media de socializare, precum Google și Twitter pentru a întreprinde mai multe acțiuni în vederea îndepărtării conținutului militant și cu un discurs de instigare la ură.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY