Clujul își consolidează poziția pe piața outsourcingului de servicii

Trimite și altora

Clujul a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante centre din această parte a Europei care oferă outsourcing de servicii. Companii de talie globală și-au deschis la Cluj centre care oferă servicii de relații cu clienții, servicii financiare sau administrarea birourilor. Această evoluție a crescut foarte mult numărul locurilor de muncă destinate tinerilor care sunt capabili să vorbească și alte limbi decât engleza. Sunt la mare preț germana sau franceza, dar și limbile exotice precum olandeza, limbile scandinave, coreeana sau turca.

În ultimii cinci ani, Clujul a reușit să atragă mari jucători de pe piața outsourcingului de servicii. O importantă companie germană din domeniul energiei a concentrat la Cluj departamentele de contabilitate ale tuturor sucursalelor sale din Europa. Un producător coreean de electronice își are la Cluj birourile pentru relații cu clienții pentru mai multe țări europene și din zona Orientului Mijlociu. Un producător elvețian de ambalaje a creat la Cluj un centru care oferă servicii administrative pentru toate unitățile sale răspândite de-al lungul Europei. Iar această tendință de atragere a noi jucători în acest domeniu al serviciilor se va accentua pe viitor, este de părere președintele Clubului Francofon de Afaceri din Cluj, Bogdan Herea.

În acest domeniu, cele mai mari șanse de a face carieră le au cei care sunt capabili să vorbească bine mai multe limbi, spune experții revistei de business Transylvania Today. ”Cei care vorbesc limbi considerate exotice vor avea o căutare și mai mare, deoarece relațiile comerciale dintre țări precum Coreea de Sud și România se intensifică tot mai mult”, afirmă ei.

Companiile internaționale din domeniul serviciilor investesc în continuare la Cluj datorită faptului că aici găsesc angajați bine pregătiți, iar prețul muncii, al chiriilor și al utilităților este mai mic decât în marile orașe din Vestul Europei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen − seven =