Amendă de 2,8 milioane de euro pentru Energobit. Compania clujeană, acuzată de înțelegeri anticoncurențiale. Reprezentanții firmei vor contesta amenda în instanță

Trimite și altora

Consiliul Concurenței a amendat compania clujeană Energobit cu o sumă record. Firma clujeană va fi nevoită să plătească o amendă în valoare de 2,8 milioane de euro. Compania clujeană face parte dintr-un grup de șase firme care au fost amendate cu suma totală de 73 de milioane de lei pentru înțelegeri anticoncurențiale pe piața contoarelor electrice, precum și a altor echipamente pentru măsurarea energiei electrice. Însă compania Energobit este vizată de o nouă anchetă a Consiliului Concurenței. Ancheta vizează două licitații organizate de compania de stat Transelectrica pentru modernizarea și retehnologizarea a două stații electrice. Inspectorii Consiliului Concurenței bănuiesc faptul că firmele participante la licitație s-ar fi înțeles între ele pentru a ridica prețurile.

Reprezentanții companiei Energobit au afirmat că se consideră nevinovați. Ei vor contesta amenda în instanță. Ei afirmă că inspectorii Consiliului Concurenței nu au ținut seama de faptul că această companie nu este producător de contoare, ci furnizor de soluții integrate. De asemenea, reprezentanții Energobit afirmă că investigația Consiliului Concurenței nu este fundamentată pe probe, ci pe declarațiile companiei AEM S.A., care deține o poziție dominantă pe piață și care a primit imunitate la amendă ca urmare a cooperării cu Consiliul Concurenței.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul își consolidează poziția pe piața outsourcingului de servicii
Next articleMaia Morgenstern va vorbi la conferința de business The Woman
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen + seventeen =