Japonia elimină vizele de călătorie pentru români

Trimite și altora

Vești bune pentru românii care călătoresc sau fac afaceri în Asia. Japonia a decis să elimine vizele de călătorie pentru români. Anunțul a fost făcut la București de premierul Japoniei, Shinzo Abe, chiar în ziua în care ar fi trebuit să se întâlnească cu premierul României, dar nu a mai avut cu cine, pentru că Mihai Tudose a decis să demisioneze.

Dincolo de eliminarea vizelor de călătorie, inițiativa japoneză ar putea avea consecințe importante datorită semnalului pe care îl primesc companiile japoneze. În perioada următoare, România ar putea atrage investiții japoneze consistente în domenii precum industria auto, IT sau producția de electronice. În prezent, Japonia este cea de-a patra economie a lumii, iar oamenii de afaceri japonezi sunt interesați de România datorită forței de muncă bine pregătite și mai ieftine decât în Europa Occidentală.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSalina Turda rămâne cel mai vizitat obiectiv turistic din România
Next articleScumpirea rovinietei ar putea genera scumpiri în lanț
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − thirteen =