RFI: Benelux invită Grupul de la Vișegrad la discuții pe marginea viitorului UE

Trimite și altora

ueBelgia, Olanda şi Luxemburg au invitat stele membre ale grupului de la Vișegrad la discuții privind viitorul Uniunii Europene, a anunțat premierul olandez Mark Rutte, citat de agențiile internaționale de știri. Soarta blocului comunitar ar urma să fie tranșată la Roma, la finele lunii, odată cu summitul care marchează împlinirea a 60 de ani de tratatul care a pus bazele Uniunii, potrivit RFI România.

Statele Benelux vor să joace un rol pozitiv în modelarea viitorului Uniunii, transmite premierul Rutte, care precizează că vor fi invitate la discuții atât țările Grupului de la Vișegrad (Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia) cât și statele baltice.

“Semnalul este că suntem mai puternici împreună, chiar dacă uneori nu este uşor”, completeză premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Invitația făcută astăzi, în cea de-a doua zi a summitului de primăvară de la Bruxelles, cine pe fundalul tensiunilor create de premierul polonez, odată cu refuzul de a-i acorda un nou mandat la preşedinţia Consiliului Europei lui Donald Tusk. Totodată, completează consultările la nivel înalt referitoare la viitorul Uniunii post-Brexit. Motoarele Uniunii, Franța și Germania, par să încline spre o Europă concentrică, așa numita Europă cu mai multe viteze, în vreme ce statele din est, inclusiv România, se opun unui astfel de proiect.

Lucrurile ar putea fi tranșate pe 25 martie, la Roma, la reuniunea ce marchează împlinirea a 60 de ani de tratatul care a pus bazele Uniunii Europene.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBRD susține ediția din acest an al Innovation Labs
Next articlePrima fabrică de componente pentru industria aerospațială din județul Cluj a fost inaugurată
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

14 + eighteen =