Salina Turda rămâne cel mai vizitat obiectiv turistic din România

Trimite și altora

Orașul Turda își consolidează statutul de destinație turistică în adevăratul sens al cuvântului. Meritul principal în această evoluție îi revine Salinei Turda, care și-a păstrat statutul de cel mai vizitat obiectiv turistic din România și în anul 2017.

Salina Turda a reușit să atragă anul trecut peste 618.000 de vizitatori. 35 la sută dintre aceștia provin din străinătate, în special din țările Uniunii Europene. Turiștii sunt atrași de faptul că această salină a fost declarată de publicația Business Insider drept cel mai frumos loc subpământean din lume. De asemenea, în Salina Turda au fost filmate scene din ultimul film din seria Batman, iar în mod obișnuit sunt organizate diferite evenimente care sporesc notorietatea salinei. De exemplu, în luna februarie, în Salina Turda va fi organizată una dintre semifinalele competiției naționale a Eurovision. În plus, Salina Turda este primul loc subpământean care poate fi vizionat cu ajutorul aplicației Google StreetView, spune directorul de marketing al salinei, Adrian Soporan.

Creșterea fluxului de turiști în salină a fost benefică pentru dezvoltarea turismului local, spune directoarea unui hotele de patru stele din Turda, Hotel Salis, Violeta Bercea.

Salina Turda are patru puțuri de mină, dintre care trei sunt vizitabile după ce au fost modernizate cu ajutorul fondurilor europene. Conducerea salinei turdene dorește să transforme și cea de-a patra mină, Iosif, în obiectiv turistic, după ce va fi modernizată și legată în circuit cu cele deja vizitabile. Valoarea lucrărilor este estimată la 10 milioane de euro, iar conducerea Salinei Turda ar dori să utilizeze noi fonduri europene pentru acest proiect.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRomânii din Diaspora pot primi 45.000 de euro dacă pornesc un start-up în țară
Next articleJaponia elimină vizele de călătorie pentru români
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 3 =