Scumpirea rovinietei ar putea genera scumpiri în lanț

Trimite și altora

Unele mărfuri, inclusiv alimentele, se vor scumpi în perioada următoare, pentru că și transportul lor a devenit mai scump. Dacă începutul anului a adus noi scumpiri ale benzinei și motorinei, cauzate de devalorizarea leului, acum transportul se va scumpi și pentru că autoritățile au decis să scumpească rovinieta.

Pentru mașinile de marfă cu capacitate cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone, prețul rovinietei va crește și de trei ori, de la 4 euro pe zi, la 12 euro pe zi. Cei care plătesc rovinieta pentru un an întreg vor plăti mai puțin, însă și pentru ei creșterea este mare, de la 320 de euro în 2017 la  600 de euro în 2018. Pentru mașinile cu masă mai mare de 12 tone, proprietarii lor vor plăti o rovinietă în valoare de 1.210 euro. Singura veste bună este că prețul rovinietei pentru automobile și microbuze nu a crescut.

 

Foto: Euro haul

Comments

comments

SHARE
Previous articleJaponia elimină vizele de călătorie pentru români
Next articleClujul își consolidează poziția de principal hub IT în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve + 14 =