Restricții de circulație pe drumurile județene Făget – Sălicea – Ciurila și Gârbău – Leghia

Trimite și altora

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a anunțat că va propune consilierilor clujeni să instituie restricții de circulație pe două drumuri județene reabilitate de curând. Este vorba de Făget – Sălicea – Ciurila și de Gârbău – Leghia.

Lungimea totală a celor două drumuri este de 35 de kilometri. Președintele Consiliului Județean spune că necesitatea acestor restricții este susținută și de primarii comunelor din zonă, și aceasta pentru că drumurile județene au fost distruse anterior de autobasculante supraîncărcate care circulă cu mare viteză. Drept urmare, pe aceste sectoare de drum va fi interzisă circulația autobasculantelor cu masa mai mare de 20 de tone, iar autoutilitarele cu masa cuprinsă între 3,5 și 20 de tone vor putea circula cu maximum 30 de tone. Restricțiile nu vor fi aplicate unor categorii de transporturi.

”Măsura restrictivă referitoare la tonajul autovehiculelor nu va fi aplicată însă transporturilor de persoane, de animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturilor funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor. Totodată, ea nu va viza transporturile pentru distribuirea de carburanți, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor pentru tractări de vehicule avariate, celor pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole, transporturi de materiale de construcții aferente construcției unor obiective civile, industriale de interes public sau privat destinate persoanelor fizice, juridice şi entităților publice, precum șitransporturilor militare implicate în exerciții multinaționale. Menționăm totodată faptul că, pe perioada instituirii restricțiilor de circulație, respectiv până în data de 31 decembrie 2018, autovehiculele cu masa maximă autorizată ce depăşeste 20 de tone pot folosi rutele ocolitoare DN1 – DN1J și DN 1 – DJ 107L – DJ 107M”, spun reprezentanții Consiliului Județean.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Încep înscrierile la Innovation Labs
Next articleClujul de ieri: Groaznic accident de cale ferată lângă Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 − one =