UPNews.ro: Românii preferă tot mai mult alimentele tradiționale

Trimite și altora

Vânzările de alimente tradiționale vor crește în acest an cu mai mult de 10 la sută, comparativ cu anul 2017, estimează reprezentanții producătorilor. Ei spun că, în ultimii ani, a crescut interesul cumpărătorilor din marile orașe pentru acest tip de alimente, în contextul în care tot mai mulți români sunt preocupați de alimentația sănătoasă, potrivit UPNews.ro.

Studiile arată că, în România, tot mai mulți consumatori sunt preocupați de calitatea hranei. Oamenii doresc să cumpere mai multe alimente sănătoase, iar cele tradiționale, care presupun un grad mai redus de chimizare, sunt pe gustul lor.

Alimentele tradiționale provin, în general, din atelierele unor producători locali, care păstrează rețete de pe vremea bunicilor. Producătorii de alimente tradiționale reușesc să își vândă marfa la tarabele amenajate în centrul orașului, însă, în ultima perioadă, au reușit să încheie contracte și cu rețelele comerciale care le preiau produsele. De asemenea, există și zone special amenajate pentru ei în mall-urile din Cluj.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: 6000 de programe de studiu şi universităţi din 9 ţări vor fi prezentate la Polivalentă, în 20 martie
Next articleTârguri de Mărțișor în centrul Clujului
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × 1 =