Alimentele ecologice au căutare tot mai mare la Cluj

Trimite și altora

legume

Alimentele ecologice și cele tradiționale se bucură de o tot mai mare apreciere în Transilvania. În mai multe orașe, precum Cluj-Napoca, dar și Turda, au apărut mișcări precum asociațiile slow-food, care promovează aceste alimente și care pun accentul pe educarea consumatorilor. Totuși, rămân câteva mari probleme: distribuția ineficientă și prețul mai mare al acestor alimente.

 

În ultimii ani, a crescut considerabil interesul clujenilor pentru hrana sănătoasă. Oamenii încearcă să consume cât mai multe alimente de calitate, iar printre cele mai apreciate sunt cele ecologice. Însă nu toată lumea își permite să cumpere astfel de alimente, spune specialistul în agricultură Grigore Onaciu.

 

O altă problemă este distribuția alimentelor de calitate, spune unul dintre fondatorii mișcării slow-food, Indrei Rațiu. Experții în piața alimentelor spun că producătorii de alimente sănătoase din Transilvania au o singură șansă de a se impune pe piață: să se alieze și să își promoveze împreună produsele.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul rămâne cea mai scumpă piață imobiliară din România
Next articleConsiliul Fiscal: “Deficitul sare de 4%. Bunul simț trebuie să primeze”
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen − 6 =