Clujenii, tot mai interesați de alimentele tradiționale

  Trimite și altora

  Interesul clujenilor pentru alimentele tradiționale este în creștere în această perioadă a anului. Aceste produse pot fi cumpărate atât de la micii producători, cât și din magazine și marile centre comerciale. Specialiștii în comerțul cu alimente spun că există trei factori care influențează această creștere de sezon. Primul este creșterea generală a consumului în luna decembrie. Al doilea este reprezentant de faptul că tradițiile de iarnă implică și tradițiile gastronimice, iar al treilea este faptul că alimentele tradiționale au un raport foarte bun preț – calitate.

  Luna decembrie ar putea aduce o creștere cu 40 la sută a vânzărilor de produse alimentare tradiționale față de o lună obișnuită. Aceste alimente sunt cumpărate atât de la târgurile de Crăciun, cât și din magazine sau marile centre comerciale, acolo unde producătorii locali și-au amenajat standuri comune. Cumpărătorii își doresc să consume în această lună alimente preparate după rețete de pe vremea bunicilor, iar producătorii clujeni sunt în măsură să satisfacă această cerere, spune unul dintre ei.

  Alimentele tradiționale din Transilvania sunt apreciate nu doar în țară, ci și în străinătate. De exemplu, alimentele produse în Cluj sau în Maramureș se bucură de succes la Viena.

  În străinătate, cele mai mari cantități de alimente tradiționale românești sunt vândute în țările în care există cele mai mari comunități de români. Este vorba de Italia, Spania, Marea Britanie și Germania.

  Comments

  comments

  Nu sunt comentarii

  LEAVE A REPLY