Clujul atrage tot mai mulți turiști din Asia

Trimite și altora

Clujul atrage tot mai mulți turiști din Asia. Ei vin pentru că orașul este tot mai bine conectat cu marile hub-uri aeriene regionale, de la Istanbul la Varșovia sau Dubai. Turiștii asiatici vin la Cluj pentru marile festivaluri, dar și pentru a vedea monumente istorice legate de personalități și personaje precum Dracula, Principele Charles sau Jurles Verne, iar turismul de afaceri este, de asemenea, o componentă care nu poate fi neglijată.

Țările din Extremul Orient furnizează tot mai mulți turiști la nivel european. Tot mai mulți dintre ei încep să viziteze și Transilvania, o regiune care are reputația de a fi un tărâm al legendelor și al vampirilor. Turiștii asiatici vizitează orașele vechi și monumentele istorice, apoi se relaxează în Munții Apuseni, spune Ioana Cocian, proprietara unei pensiuni din satul Brăișoru.

Pe lângă turiștii chinezi, tot mai mulți coreeni sunt interesați de Transilvania, iar Clujul poate fi pentru ei și o destinație de business foarte interesantă.

Statisticile arată că rata de creștere a numărului de turiști din țările Extremului Orient a fost, în medie, de 15 la sută pe an în ultimii trei ani. Principalele țări din care vin acești turiști sunt China, Coreea de Sud și Japonia.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUBB oferă 1.500 de locuri de cazare în căminele studențești, în perioada Untold
Next articlePreviziune: Exporturile de mobilă românească ar putea crește cu 10 la sută în acest an
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 + four =