Previziune: Exporturile de mobilă românească ar putea crește cu 10 la sută în acest an

Trimite și altora

Exporturile românești de mobilă vor crește și în acest an cu până la 10 la sută. Creșterea va fi dată în special de nișe geografice, precum recuperarea unor piețe estice, sau de vârstă. Este vorba, în special, de mobilierul pentru copii, spun specialiștii în acest tip ce comerț.

În ultimii ani, în România s-au clarificat niște tipare ale comerțului cu mobilă. Românii exportă mobilier scump, din lemn masiv, cu intarzii din esențe prețioase precum lemnul de trandafir sau cel de lămâi, ori cu sculpturi interesante, și importă mobilier ieftin și funcțional. În acest an, firmele românești vor putea recupera o parte a piețelor din Orientul Mijlociu și din Asia Centrală

Datele statistice arată că țările Uniunii Europene sunt în continuare principala piață de export pentru mobila românească. Dintre acestea, cel mai important cumpărător este reprezentat de Germania.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul atrage tot mai mulți turiști din Asia
Next articleElevii clujeni, tot mai interesați de robotică
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 + 15 =