Elevii clujeni vor învăța istorie cu ajutorul cinematografiei

Trimite și altora

Mai mulți profesori de istorie din județul Cluj participă la un proiect prin intermediul cărora învață cum să folosească filmele pentru a stârni pasiunea elevilor lor pentru această știință. Mai mult, ei îi vor pregăti pe elevi astfel încât aceștia să fie capabili să producă ei înșiși mici esee video, de câteva minute, în care să își expună viziunea asupra unui eveniment sau asupra unei personalități istorice.

Pasiunea pentru istorie și cea pentru film se îmbină la Cluj într-un proiect prin intermediul căruia profesorii sunt încurajați să folosească resursele oferite de cinematografie pentru a-i educa pe elevii lor. Proiectul, inițiat în Italia, a fost adoptat cu entuziasm de profesori din liceele teoretice, spune inspectorul școlar Hadrian Arion.

Din 16 martie, elevii vor participa la proiecții de film în cinematografe. Ei vor vedea și filme de ficțiune, nu doar documentare, pentru că scopul proiectului este acela de a stimula gândirea creativă a tinerilor. Proiecțiile vor fi urmate de dezbateri, iar apoi copiii vor fi încurajați să realizeze propriile lor producții video, spune reprezentanta Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc, Ioana Seiche.

Proiectul “Teaching European History through Cinema” a fost inițiat de Asociația Generală Italiană a Artelor Spectacolului. Proiectul are loc în cinci țări europene: Italia, Irlanda, România, Bulgaria și Slovenia. Cele mai bune trei video-eseuri din fiecare țară vor participa la o competiție internațională. În România, proiectul este realizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, care este și organizatorul Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Napoca Imobiliare, agenția cu cea mai mare bază de date din România
Next articleEmil Boc: Secolul 21 va fi secolul orașelor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 4 =