InfiniTIFF aduce realitatea virtuală la Cluj

Trimite și altora

imagine tiffCel mai important festival de film din România, TIFF, va lansa o platformă dedicată noilor tehnologii. Este vorba de un proiect intitulat InfiniTIFF, care va oferi proiecții de filme realizate cu tehnica specifică realității virtuale, dar și experiențe cu totul inedite pentru această parte a Europei.

Organizatorii TIFF doresc să ofere cineaștilor români posibilitatea să fie conectați la ultimele evoluții din industria cinematografică. De aceea, au creat o platformă, numită InfiniTIFF, care aduce la Cluj experimente cinematografice care pot revoluționa industria filmului, spune managerul festivalului, Cristian Hordilă.

Una dintre cele mai interesante experiențe va fi oferită de o echipă daneză, care a pregătit o proiecție specială, interzisă celor care au mai puțin de 18 ani, mai spune Cristian Hordilă. Doar 180 de clujeni vor putea beneficia de această experiență.

În total, vor exista 20 de filme realizate cu tehnica specifică Realității Virtuale. Printre acestea se numără și primul proiect românesc filmat la 360 de grade, Escape, cu Florin Piersic junior și care spune povestea unor tineri care participă la un reality show extrem. De asemenea, vor exista și filme a căror final va fi decis prin votul spectatorilor. Aceștia vor putea vota cu ajutorul unor aplicații instalate pe telefoanele mobile. TIFF are loc în perioada 2 -11 iunie.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleRomânii comemorează 205 ani de la cotropirea Basarabiei
Next articleFestivalurile, concertele și congresele umplu hotelurile și pensiunile din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 − one =