Elevii clujeni primesc lecții juridice de la avocați clujeni

Trimite și altora

Elevii de liceu şi cei din clasele a VIII-a vor primi lecţii de educaţie juridică de la avocaţi, în cadrul unui parteneriat derulat de Inspectoratul Şcolar și Baroul Cluj. Proiectul a pornit de la o idee a judecătorului Cristian Danileţ, fost consilier al ministrului Justiţiei şi fost membru în Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectul se va derula pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care aproximativ 60 de avocaţi clujeni vor preda educaţie juridică în şcoli din tot judeţului Cluj. Elevilor li se va explica care sunt drepturile lor, dar şi ce se întâmplă dacă încalcă regulile de convieţuire socială sau pe cele legale. În plus, avocaţii le vor putea prezenta cazuri concrete din experienţa lor.

Potrivit inspectorului şcolar general Valentin Cuibus, aceste ore de educaţie juridică vin în completarea celor de educaţie financiară sau a celei pentru sănătate.

Comments

comments

SHARE
Previous articleThe Guardian și The Independent publică reportaje despre Pădurea Baciului
Next articleRFI: Clujul, cel mai atractiv oraș pentru investiții
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 − four =